torstai 23. huhtikuuta 2015

NASTA-harjoitus Santahaminassa

Viikonloppuna lähden isosiskoni M:n kanssa vuoden tauon jälkeen Nasta-harjoitukseen! Kyseessä on minun 4. Nasta ja odotan tätä harjoitusta ehkä hiukan pelonsekaisin tuntein sillä kurssin aiheena on Maastotaidot ja minulla taitaa olla liian tuoreessa muistissa muutama ei-niin-miellyttävä kokemus luonnossa olemisesta :D. Vaikka toivon ja jopa uskon, että yhdeksän kuukautta armeijassa opettivat minulle joitain perusteita maastossa olemisesta, päädyttiin silti siskoni kanssa yhteisymmärryksessä juuri tuohon kurssiin. Tai ehkä se on vain karma, joka iskee takaisin, kun olen leuhkinut vähäisillä telttaöilläni intissä: koko armeijan aikana nukuin vain kuusi yötä maastossa. Yhtäkään maastoyötä en siis ole skipannut! Koirapuolella vain on melkosen vähän metsässä nukkumista (onneksi!).

Pe-su luvassa on siis maastomajoitus Santahaminan mettikössä. Varuskunta on minulle onneksi jo hiukan tuttu intin ajoilta. Eniten jännittää se, miten me päästään siskoni kanssa paikanpäälle ja ehkä jopa takaisin kotiinkin joskus. Tarkoituksena olisi lähteä torstaina Espooseen, yöpyä isin luona ja siirtyä sieltä julkisillä Santikseen perjantaiaamuna. Kuulostaa iisiltä, mutta minut tuntien se ei takuulla sitä ole :D

Viime keväänä Helene-harjoituksessa

Ohjelma tuli etukäteen postissa ja tältä se näytti:

PERJANTAI
10:00 Saapuminen
12:00 Kurssin avaus
14:15 Avajaiset
14:45 Yhteisluento
16:00 Päivällinen
17:00 Koulutus: Leirin pystytys ja yöpyminen
20:00 Iltanuotio
23:00 Hiljaisuus

LAUANTAI
6:30 Herätys
7:00 Aamujumppa
7:15 Aamiainen
8:00 Koulutus: Suunnistus
11:30 Lounas itse trangialla tehden
12:30 Koulutus: Tilapäismajoitteet, solmut, nuotion tekeminen
16:30 Päivällinen
17:30 Koulutus: Pukeutuminen ja jokamiehenoikeudet
20: 00 Iltajuhla
21:00 Iltapala ja sauna
23:00 Hiljaisuus

SUNNUNTAI
6:30 Herätys
7:00 Aamuhartaus
7:15 Aamiainen
8:00 Koulutus: Ensiapu, leiripurkaminen, kaluston huolto
11:00 Lounas
12:15 Päättäjäiset
15:00 Harjoitus päättyy

Lisäksi kurssikirjeessä kerrotaan, että käytössä on bajamajat ja sisävessat (siunaus! Pusikkotarpeet.. never again!). Ruokailuista osa syödään muonituskeskuksessa, eli nälkääkään ei toivon mukaan tarvitse kärsiä.

Koulutuksista erityisesti nuo tilapäismajoitteet, nuotion tekeminen ja jokamiehenoikeudet kiinnostavat. Mutta eipä se pahitteeksikaan ole vähän kerrata mm. leirin pystyttämistä ja suunnistusta.

Viime keväänä Helene-harjoituksessa.

Aiemmilla kerroilla olen ollut intti tutuksi-, katuturvallisuus- ja kriisin kohtaamiskursseilla ja ne ovat olleet ihan huikeita. Ei muuta kuin avoimin mielin kohti uusia seikkailuja!

Lisätietoa Nasta-harjoituksisa löytyy täältä: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/index.php?sub=nasta
Viikonloppu tosiaan maksaa 60€ sisältäen aivan kaiken perjantaiaamupäivästä sunnuntai-iltapäivään (majoitus, ruokailut, koulutus..). Eivät siis ole edes hinnalla pilattu nämä hurvittelut!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kivalta, pitäkää hauskaa! :)

  VastaaPoista
 2. Miltä tuntui olla mukana intin käyneenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se toki hiukan erilaista, kun paikka oli entuudestaan jo tuttu. Nastahan on muuten täysin ei-sotilaallista toimintaa, joten koitin unohtaa inttinäkökulman ja heittäytyä oppimaan uusia erätaitoja :)

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!