perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pääsykoekutsuhypetys

Voi juku! Sain eilen ihan huipun sähköpostiviestin: kutsun rajavartijan peruskurssin pääsykokeisiin! Oon niin innoissani ja niin paniikissa samaan aikaan, että olo alkaa muistuttamaan armeijaan valmistautumistani. Päälimmäisenä olen kuitenkin todella helpottunut saadessani oikeasti mahdollisuuden käydä edes kokeilemassa sisäänpääsyä. Pääsykokeisiin pääseminenhän on kuitenkin eka askel kohti unelmaani. Kokeet on kesäkuun 3-4. Imatralla, elikkäs tj54 mikäli laskin yövuoron uuvuttamilla aivoillani oikein.

Nyt pitäisi sitten todenteolla aloitta se reenaaminen! Fyysisesti se tarkoittanee cooper-tuloksen ja uintinopeuden hiomista, mikä lienee suht helposti toteutettavissa: persus ylös penkistä ja lenkkarit jalkaan/uikkarit niskaan. Isompi haaste on kielipääni hiominen 1,5 kuukaudessa tarvittavalle tasolle.. Ruotsini on suoraan sanottuna surkea, eikä enkussanikaan kehumista pahemmin ole. Pääsykokeissa noita kuitenkin pitäisi osata edes jonkinverran, enkä edes tiedä paljonko ja mitä erityisemmin.. Saatan siis olla kusessa, mutta onhan tässä sentään se 54 päivää aikaa tehdä asioille jotain. Onneksi!

Pääsykoekutsu oli kuitenkin niin kiva yllätys, etten jaksa edes murehtia juuri par'aikaa matelevasta 11 päivää kestävästä työputkestani. Pääsiäisen jälkeen oli siis luvassa ei-niin-kevyt lasku arkeen tiistaisella 4:50-herätyksellä ja siitä alkavalla työrumballa: 4 päivää kuudeksi töihin tekemään 8-9 tunnin päiviä siivoomisen parissa, molemmat viikonloppuyöt eräässä laitoksessa yövuoroissa ja maanantaina taas kuudeksi töihin aloittamaan uusi 5-päiväinen työviikko.. Mutta mikä tärkeintä ja koko homman suola: rahantuloa ei voi estää! Rairai! Väsymys taitaa pehmentää aivoni..

Pidettiin siskoni kanssa viime viikolla pikkujätskiherkuttelu.. Taisi mennä överiksi?
Askelkyykkyjä stadionin portaissa, suht tehokasta!
Mu Pori o kaunis! Matkalla yövuoroon.


1 kommentti:

  1. Tsemppiä pääsykokeisiin! T. Rajavartija, joka on lukenut inttiblogiasi :)

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni, kiitos!